210-8145227 |
Σωρού 1, Μεταμόρφωση
Εμπνεύστηκα τη συνταγή αυτή όταν μου περίσσεψε αρκετή κολοκύθα και δεν ήθελα να φτιάξω τα συνηθισμένα muffins ή μπισκοτάκια… Ήθελα μάλιστα να φτιάξω ένα υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες, χαμηλό σε λιπαρά, ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη!!! Σας δίνω βέβαια δύο διαφορετικές παραλλαγές σε περίπτωση που δεν έχετε στη διάθεσή σας το ανάλογο γλυκαντικό που χρησιμοποιώ εγώ. Πάντως θα ξετρελαθείτε με τις συγκεκριμένες μπάρες που περιέχουν λιγότερο από 100 θερμίδες ανά μερίδα (μέγεθος μίας συνηθισμένης μπάρας)!!!
Τι χρειαζόμαστε:
60 γρ. γλυκαντικό στέβια σε σκόνη (εναλλακτικά 150 γρ. μαύρη ζάχαρη)
50 γρ. βούτυρο light
1 μεγάλο ασπράδι
1 ½ κ.σ νερό
1 ½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας (ή φακελάκι βανίλιας)
170 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
180 γρ. κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κύβους
30 γρ. σταφιδάκια
Πώς το κάνουμε:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και απλώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί με διαστάσεις περίπου 20Χ20cm.
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπολάκι και καθώς είναι ζεστό προσθέτετε τη στέβια (ή τη μαύρη ζάχαρη) μέχρι το μείγμα να ενοποιηθεί πλήρως. Το αφήνετε λίγο στην άκρη να κρυώσει.
Παίρνετε ένα δεύτερο μπολάκι και ρίχνετε το αλεύρι ολικής άλεσης, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα. Σε περίπτωση που θα χρησιμοποιήσετε φακελάκι βανίλιας το ρίχνετε και αυτό στο μείγμα με το αλεύρι
Σε ένα τρίτο μπολάκι βάζετε το ασπράδι, 1 ½ κ.σ νερό και σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε εκχύλισμα βανίλιας αντί για φακελάκι βανίλιας το προσθέτετε στο μείγμα με το ασπράδι. Χτυπάτε αρκετά καλά. Δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί μαρέγκα.
Ρίχνετε μέσα στο μείγμα με το βούτυρο και τη ζάχαρη, το ασπράδι. Έπειτα ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι και τέλος την κομμένη κολοκύθα και τα σταφιδάκια. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα. Το μείγμα είναι σχετικά παχύρευστο έτσι θα χρειαστεί να το απλώσετε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα ή ένα κουτάλι.
Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Όταν κρυώσει, το βγάζετε από το ταψί με τη λαδόκολλα και κόβετε μπάρες στο μέγεθος που επιθυμείτε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει ακόμη και με ροδάκινο κομπόστο (σε χυμό) κομμένο σε κύβους, ή αχλάδι, ή μήλο. Μπορείτε επίσης αντί για σταφιδάκια να βάλετε σπασμένα καρύδια. Προσωπικά η κολοκύθα που χρησιμοποίησα είχε περισσέψει από προηγούμενη φορά και την είχα στην κατάψυξη. Από την προηγούμενη νύχτα την έβγαλα από την κατάψυξη και την έβαλα να στραγγίξει. Έπειτα την έκοψα σε κυβάκια μικρά. Έτσι ήταν αρκετά μαλακή!!!
Ποιοτικά προϊόντα, κατασκευασμένα από αγνά υλικά, με μεράκι και αγάπη!
Τα κριτσίνια μας παρασκευάζονται καθημερινά με αγνά υλικά και μεράκι, σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων.
Όλα τα κριτσίνια μας είναι χωρίς συντηρητικά και χωρίς τράνς λιπαρά με σκοπό να συνεισφέρουν σε μια πιο υγιεινή διατροφή.
Τα κουλούρια μας φτιάχνονται με τις καλύτερες πρώτες ύλες σε παραδοσιακές γεύσεις αλλά και σε νέες γεύσεις που καλύπτουν τις απαιτήσεις της σύγχρονης διατροφής.
Η εταιρία μας έχει επεκταθεί και στην δημιουργία νέων γεύσεων σε μπάρες δημητριακών με πρώτες ύλες της ελληνικής γης με σκοπό την ανάδειξη των ελληνικών υπερτροφών (superfoods).
Παρέχουμε πλήρη υποστήριξη στις νεές ανάγκες της εποχής μας, σε ξενοδοχεία και χώρους εστίασης, με ατομικές συσκευασίες κριτσινιών, cookies και κουβέρ σε διάφορες γεύσεις.
Συνταγές για παρασκευή μπάρας δημητριακών στο σπίτι.
Εμπνεύστηκα τη συνταγή αυτή όταν μου περίσσεψε αρκετή κολοκύθα και δεν ήθελα να φτιάξω τα συνηθισμένα muffins ή μπισκοτάκια… Ήθελα μάλιστα να φτιάξω ένα υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες, χαμηλό σε λιπαρά, ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη!!! Σας δίνω βέβαια δύο διαφορετικές παραλλαγές σε περίπτωση που δεν έχετε στη διάθεσή σας το ανάλογο γλυκαντικό που χρησιμοποιώ εγώ. Πάντως θα ξετρελαθείτε με τις συγκεκριμένες μπάρες που περιέχουν λιγότερο από 100 θερμίδες ανά μερίδα (μέγεθος μίας συνηθισμένης μπάρας)!!!
Τι χρειαζόμαστε:
60 γρ. γλυκαντικό στέβια σε σκόνη (εναλλακτικά 150 γρ. μαύρη ζάχαρη)
50 γρ. βούτυρο light
1 μεγάλο ασπράδι
1 ½ κ.σ νερό
1 ½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας (ή φακελάκι βανίλιας)
170 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
180 γρ. κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κύβους
30 γρ. σταφιδάκια
Energy bars φτιαγμένες από τα χεράκια σας, με δημητριακά ολικής άλεσης, σταφίδες και ξηρούς καρπούς. Τέλειες για το κολατσιό των παιδιών και το τσιμπολόγημα στο γραφείο.
Τι χρειαζόμαστε:
1 1/2 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
1/2 φλιτζ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 μήλα ή 1 μήλο και 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1/4 φλιτζ. γάλα
1 αυγό
2 φλιτζ. δημητριακά ολικής
2 φλιτζ. αλεύρι ολικής (ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
1 φλιτζ. καβουρδισμένα αμύγδαλα ή/και σταφίδες
1 κουτ. γλ. σόδα
κανέλλα (όση θέλετε)
Τα παιδιά ήθελαν να παίρνουν μπάρες δημητριακών κάθε μέρα στο σχολείο. Επειδή οι έτοιμες μπάρες είναι γεμάτες συστατικά που δεν μου άρεσαν, αποφάσισα να τις φτιάχνω μόνη μου. Άλλωστε είναι πολύ εύκολες και γίνονται γρήγορα. Ξεκίνησα δοκιμάζοντας διάφορες συνταγές, μέχρι που κατέληξα σε μια που αρέσει σε μας πολύ, είναι τραγανή και δεν διαλύεται.
Τι χρειαζόμαστε:
3 φλ. νιφάδες βρώμης
1 1/2 φλ. φουντούκια και αμύγδαλα ωμά και ανάλατα
1/4 φλ. φιστίκια αράπικα (καθαρισμένα)
1/4 φλ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρισμένα)
1/2 φλ. ηλιόσπορο
1/2 φλ. σταφίδες μαύρες
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας
1/2 φλ. μέλι
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή μαλακή
1 κ.σ. κανέλα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο αλατάκι